Vabilo novim sodelavcem                                                                                  12. september 2011

Vabimo Vas, da se pridružite mednarodnemu projektu Fibonacci – učimo se z raziskovanjem, ki je namenjen vzgojiteljem, razrednim učiteljem in učiteljem naravoslovja v osnovni šoli. V projektu sodeluje 25 partnerjev iz 21 evropskih držav, nosilna institucija v Sloveniji je Pedagoška fakulteta v Ljubljani. Dejavnosti projekta so namenjene razširjanju in popularizaciji raziskovalnega pouka naravoslovja.

V okviru projekta, ki ga financira Evropska komisija v 7. okvirnem programu, sodelujočim učiteljem
nudimo

  • brezplačne naravoslovne delavnice, namenjene aktivnemu učenju in raziskovalnemu pouku  naravoslovnih vsebin
  • brezplačno izposojo eksperimentalnih pripomočkov za uporabo z učenci v razredu
  • didaktične materiale
  • svetovanje in podporo strokovnih delavcev projekta.
Delavnice bodo potekale v Ljubljani (na Pedagoški fakulteti), v Kamniku (na OŠ Marije Vere) in v Kranju (na OŠ Simona Jenka). V teh treh mestih delujejo tudi izposojevalnice pripomočkov. V Ljubljani je izposojevalnica na OŠ Mirana Jarca (kontaktna oseba Dušan Bohinc: dule.bohinc(at)gmail.com), v Kamniku na OŠ Marije Vere (kontaktna oseba ga. Jožica Senica Zabret: pomocnica(at)os-marijevere.si) in Kranju na OŠ Simona Jenka (kontaktna oseba ga. Nataša Šefer: natasa.sefer(at)siol.net ).

Od sodelujočih pričakujemo,
  • da se bodo v šolskem letu 2011/12 udeležili vsaj treh delavnic in nato dejavnosti izvedli z učenci, z uporabo eksperimentalnih pripomočkov,
  • da bodo sodelovali pri evalvaciji delovanja (izpolnjevanje vprašalnika na začetku in koncu sodelovanja v projektu),
  • prispevali k popularizaciji projekta in raziskovalnega učenja naravoslovja v šoli in njeni okolici (seznanitev sodelavcev in staršev s sodelovanjem v projektu, …).


Več informacij o projektu in urnik dejavnosti najdete na spletnih straneh projekta www.fibonacci- project.si. Vse zainteresirane učitelje in vzgojitelje vabimo k sodelovanju. Če se nam želite pridružiti, izpolnite prijavnico in vprašalnik (obvezno za bodoče sodelavce) do 26. 9. 2011.

Vabljeni!

Ana Gostinčar Blagotinšek, nacionalna koordinatorica projekta Fibonacci